Travelstof

De Travelstof van Je m'appelle is een bijzondere, prettige stof die de laatste jaren enorm populair is geworden. Ontdek hier alle voordelen van Travelstof en shop jouw favoriete Travelstof items nu exclusief online bij Je m’appelle. En wel zo fijn: onze Travel Quality® kleding heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van andere merken. (Resultaat uit onderzoek maart 2022 door Onderzoeksbureau Mare Amsterdam).  Je m'appelle is de eerste in Nederland die duurzame Travel Quality® in haar collectie heeft! Deze Travelstof Heavy Premium is duurzaam, gemaakt van 100% gerecycled polyamide.

De Travelstof van Je m'appelle is een bijzondere, prettige stof die de laatste jaren enorm populair is geworden. Ontdek hier alle voordelen van travelstof en shop jouw favoriete travelstof items nu exclusief online bij Je m’appelle. En wel zo fijn: onze Travel Quality ® kleding heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding ten opzichte van andere merken. (Resultaat uit onderzoek maart 2022 door Onderzoeksbureau Mare Amsterdam)

Travelstof kleding zit lekker door de comfortabele stretch. De stof vormt zich mooi naar je lichaam. 

 

Travelstof is slijtvast en is dus een duurzame keus. Je kan langer met je kleding doen.

 

Door de samenstelling van de stof komt er genoeg lucht doorheen en voel je je de hele dag fris.

 

Travelstof kleding is makkelijk te wassen en snel droog. Zo kan je je favoriete travelstof items snel weer dragen!

 

De travelstof kleding van Je m’appelle heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. *

 

Travelstof is een stof die niet snel kreukt. Dat scheelt weer strijken!

 

Wat is Travelstof?

Travelstof is een stof die gemaakt is van polyamide en elasthan en op een speciale manier is geweven. Daardoor ontstaan bijzondere eigenschappen. Zo heeft Travelstof een comfortabele stretch, is de stof ademend, snel drogend, niet statisch, duurzaam, slijtvast, makkelijk wasbaar, verkleurt de stof niet door de zon en schijnt Travelstof niet door. Juist die unieke comfortabele stretch maakt deze kwaliteit zo geliefd. Ook heel fijn: in een kledingstuk van Travelstof komt je figuur prachtig uit.

Van travelstof broeken tot travelstof blazers, travelstof blouses en travelstof jurken: bij Je m'appelle shop je de fijnste travelstof items die absoluut favoriet worden in je kledingkast!

5 verschillende Travelstof samenstellingen

Bij Je m’appelle heb je de keuzes uit vijf samenstellingen/diktes travelstof:

 • Travelstof + (dikte 1)
 • Travelstof ++ (dikte 2)
 • Travelstof +++ (dikte 3)
 • Travelstof Warm Brushed
 • Travelstof Heavy Premium (Duurzaam)

Deze diktes geven de dichtheid aan waarin de stof geweven is. Travelstof +++ (dikte 3) is niet per se dikker dan onze normale Travelstof ++ (dikte 2), maar is vooral dichter geweven. Zo laat deze Travelstof +++ (dikte 3) minder kou door. Travelstof Warm Brushed is gebrushed (geborsteld) aan de binnenzijde en daardoor extra zacht en warm. Travelstof Heavy Premium (Duurzaam, gerecycled en ecologisch) is de eerste gerecyclede Travel Quality® in Nederland! Een mooie stevige kwaliteit, stijlvol, met het draagcomfort van Travelstof. 

Voordelen van Travelstof

 • Extra comfortabel door stretch
 • Makkelijk te wassen
 • Snel drogend
 • Kleurecht
 • Ademend
 • Pilt niet (pilling kan alleen veroorzaakt worden door wrijving, waardoor schuring ontstaat en de travelstof kapot wordt geschuurd. Kijk dus uit met tasjes, sieraden, autogordels, ritsen, klittenband etc.)

Ga je van Travelstof zweten?

Polyamide wordt juist veel voor lingerie en sportkleding gebruikt omdat het niet statisch is, vorm behoudt en het transpiratievocht naar buiten toe transporteert waar het dan verdampt. Een groot voordeel is dat er geen transpiratie-vlekken zichtbaar zijn.

Duurzaamheid

Als het gaat om chemicaliën en water scoort het iets beter dan katoen. De productie van synthetische stoffen zoals polyamide, acryl en nylon vraagt echter wel veel energie, vooral van fossiele brandstoffen. Polyester is een product van ruwe olie - geen duurzame grondstof. En omdat het transpiratievocht doorlaat, hoef je de kleding minder te wassen wat weer beter is voor het milieu.
Onze Travelstof Premium Organic (gerecycled en ecologisch) is de eerste gerecyclede Travel Quality® in Nederland! Een mooie stevige kwaliteit, stijlvol, met het draagcomfort van Travelstof. 

Tips: zo geniet je langer van je travelstof kleding

We delen graag nog wat tips met je om langer plezier te hebben van je travelstof kleding:


Travelstof wastips

Voor alle travelstof kledingstukken met kleur (en geen wit) gelden de volgende wastips:

 • Was je travelstof kleding op 30 tot 40 graden
 • Doe je travelstof kleding niet in de droger
 • Hang je kleding direct na het wassen uit om deze te laten drogen (om kleurdoorloop te voorkomen)

Travelstof strijktips

Travelstof kreukt minder snel dan veel andere stoffen. Als je je travel kledingstuk wil strijken, let dan op de volgende dingen:

 • Keer het kledingstuk altijd binnenstebuiten
 • Leg voor de zekerheid een doek tussen het kledingstuk en de strijkbout
 • Zet je strijkbout niet warmer dan 110 graden
 • Gebruik geen stoom
 • Blijf de strijkbout bewegen

Wasverzachters of wasparfum?

Wasverzachters zijn nooit erg goed voor kleding. Datzelfde geldt voor travelstof kleding.

Travelstof is erg glad en daarom heeft het weinig zin om een wasverzachter te gebruiken. Je kleding zal er niet zachter van worden.

Je kan beter een wasparfum gebruiken voor een heerlijk frisse geur. Niet alleen 10x sterker dan een wasverzachter, maar ook nog eens beter omdat er geen vettig laagje op je kleding achterblijft.

Witte was?

Heb je een wit travelstof item of een travelstof kledingstuk waar wit in voorkomt? Gebruik dan de volgende wastips:

 • Was witte was altijd apart in schoon water, het liefst met de hand
 • Toch wassen in de wasmachine? Was je witte travelstof items nooit warmer dan 30 graden
 • Gebruik een vloeibaar, fijn wasmiddel speciaal voor witte was